Składniki:
- ziemniaki-8,
- marchew-6,
- pietruszka (korzeń)- 2,
- 1 mały seler,
- jajka na twardo-6,
- ogórki kiszone-6
- 2 cebule lub biała część dużego pora
- 1 jabłko
- 1 puszka groszku zielonego, konserwowego,
- 1 puszka kukurydzy konserwowej,
- 1 duże opakowanie jogurtu greckiego
- sól-do smaku,
- pieprz-do smaku,
Sposób przygotowania:
Warzywa, jajka, jabłko pokroić w kostkę. Wsypać po miski. Dodać odsączony groszek, kukurydzę. Następnie dodać jogurt grecki. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Smacznego 😉
Składniki:
2 opakowania białego twarogu
pęczek szczypiorku
mleko lub śmietana
Przygotowanie:
Myjemy szczypiorek i drobno kroimy. Twaróg rozgniatamy i mieszamy z mlekiem lub śmietaną. Dodajemy pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku, mieszamy.
Smacznego:)
Składniki:
Mąka pszenna (około 1 kg)
1 szkl. Cukru
1 szkl. Miodu
4 jajka
1 duża śmietana 18% lub 30%(lepiej)
2 łyżeczki sody
3 łyżeczki przyprawy korzennej
Miód rozpuścić z cukrem, do lekko przestudzonego syropu dodać całe jajka (uważać żeby się nie ścięły jeśli syrop będzie za ciepły). Wlać roztwór śmietany i sody, wsypać przyprawę korzenną i wyrabiać z taką ilością mąki, aby otrzymać ciasto nadające się do rozwałkowania. Wycinać małe pierniczki i piec w temp. 160 stopni. Ozdobić wg uznania.
SmacznegoJ
SKŁADNIKI:
1,25 szkl oleju
4 jajka
2 szkl utartej dyni
2 szkl mąki
2 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki cynamonu
Jajka utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać mąkę i olej.
Dodać dynie, proszek, sodę i cynamon. Piec:)
Enjoy:)