Kwiecień 2018
P W Ś C P S N
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Licznik odwiedzin: 1

Dzienne Archiwa: 11 kwietnia 2018

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 średnie świeże ogórki
  • 1 pęczek posiekanego szczypiorku
  • 1 pęczek posiekanego koperku
  • 1 puszka kukurydzy
  • majonez
  •  jogurt naturalny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ogórki obrać, pokroić w kostkę, nasolić i pozostawić na sicie przez parę godzin aby odciekły z nadmiaru wody.

Przygotowujemy sos: jogurt naturalny przekładamy do miski i mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem.

Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy jak ostygną i kroimy w kostkę. Koperek, szczypiorek drobno kroimy, dodajemy do ziemniaków. Dodajemy odcedzone ogórki i kukurydzę.

Warzywa przekładamy do miski, polewamy sosem i mieszamy. Odstawiamy na dwie godziny do lodówki.

Smacznego