Listopad 2017
P W Ś C P S N
« Maj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Licznik odwiedzin: 0

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie
  • jabłka
  • cynamon
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Ciasto rozwijamy i kroimy na kwadraty wybranej przez nas wielkości. Jabłka obieramy  – kroimy w kostkę. Na środek każdego kawałka ciasta kładziemy pokrojone jabłka i posypujemy szczyptą cynamonu. Następnie sklejamy cztery rogi każdego kawałka ciasta. Układamy ciastka na blachę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 * piekarnika. Pieczmy do wyrośnięcia i zrumienienia ciastek. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *