Lipiec 2018
P W Ś C P S N
« Maj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Licznik odwiedzin: 0

Składniki

Przygotowane:

1.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Masło ubić mikserem na puszystą masę, dodać cukier i nadal ubijać. Dodawać pojedynczo jajka, cały czas miksując. Dodać olejek waniliowy i ponownie zmiksować. Do powstałej masy dodawać mąkę z proszkiem i solą na przemian z mlekiem, mieszać do momentu połączenia się składników

2.Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao lub roztopioną, przestudzoną czekoladę

3.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać ciemną i jasną masę na przemian, wedle uznania i fantazji. Piec w 160 st.C. przez około 70-80min do tak zwanego suchego patyczka.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *